Tur2019-02-12T11:44:35+00:00

Ut på tur

Rollhagen ligger like ved den tidligere togstasjonen i Rollag, litt for seg selv, i et lite boligfelt nede ved Laagen. Det er i dag ingen tog som ruller gjennom denne lille plassen, men på det tidligere stasjonshuset skjer det fortsatt saker og ting. Variert natur finner du alle veier.

Opp i dalsiden fra Rollag, østover, ligger Trillemarka. Norges største verneverdige naturskogområde. Her finner du utallige magiske plasser, med fiskevann og små topper over tregrensen. Theodor Kittelsen tok ofte på seg sekken og vandret inn i denne urskogen, fra feriestedet sitt på Laulia.

Vender du snuten vestover, mot fjelltoppen Senhovd, skuer du mot Nansens Rike. Der, på Sørkje, tilbrakte han mye tid i rolige omgivelser. Om ikke alltid like rolig, så i hvert fall litt mindre hektisk enn det denne polfareren, vitenskapsmannen, diplomaten og humanisten ofte befant seg i ellers. Her fikk han roen og tiden til å reflektere, noe som kommer godt frem i boken om hans liv her i Numedal, «9 år på Sørkje».

Nordover i Numedal finner du Nore og Rødberg – plasser med en rik kulturhistorie. Dalen går som en åre inn i landet fra en by i sør. Viktige plasser der naturlige ressurser ble tatt ned fra vidde og ut av skog. Ført videre med slepene øst og vest, og nedover elven til Kongsberg.

Turer, steder og stier

Aktiviteter og arrangementer

Turblogg